EQu



EQu is een innovatief poederproduct en een puur natuurlijke suikervervanger die voldoet volledig aan de nieuwe EU-doelstellingen om suiker in o.a. schepijs (Food) met minimaal 30% te reduceren. Met EQu kunt U deze uitdaging aangegaan en garandeert in uw eigen ijsrecept smaak, rondheid, mondgevoel en met hetzelfde vriespuntverlagend effect. Maar dan wel met minimaal 30% minder suiker. 

Schepijsproducten worden wereldwijd door consumenten gewaardeerd. Verfrissend en lekker. Het onmisbare ingrediënt suiker is echter veroorzaker van obesitas en overgewicht en daarom is suikerreductie een belangrijke maatschappelijke trend en verantwoordelijkheid. Ik heb ruim een jaar onderzoek gedaan naar suikerreductie in schepijs en ben ervan overtuigd dat met EQu de problemen waarmee ijsproducenten in het verleden kampten met betrekking tot suikerreductie zijn geëlimineerd. 

EQu

Het poeder EQu vervangt minimaal 30% van de suikers in het ijs, maar zorgt er toch voor dat de smaak, het aangename mondgevoel en de schepbaarheid 100% behouden blijven. De ijsbereider boet niets in wat betreft functionele en sensorische eigenschappen van zijn eigen ijsproducten. Het schepijs dat is bereid met EQu komt krachtig tegemoet aan de richtlijnen van Goede Voeding zoals opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De consument proeft geen verschil, of het moet zijn dat het nóg lekkerder smaakt. Die ervaringen hebben we al en dat is dus een positieve ontwikkeling.

 Impact 

''Suikerreductie in schepijs is onze ambitie. Het is zowel voor de producent als voor de consument van groot belang dat er minder suiker in producten wordt gebruikt, aangezien te veel suiker een negatieve impact heeft op onze gezondheid. De rol van suiker in ijs is echter bepaald geen sinecure: zoetmakend, zorgt voor volume en heeft een vriespuntverlagend effect, is viscositeitsverhogend, smaakversterkend en belangrijk bij bewaring. De toevoeging van suiker is dus erg belangrijk in smaakvolle ijsproducten.

MVO door MoNa


Door het gebruik van EQu werkt zowel producent als ijsbereider met een eigentijds Mother Nature (MoNa) product volledig gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. EQu is te gebruiken in ijs, patisserie, bakproducten, en zorgt ook voor minmaal 30% suikerreductie in foodproducten zoals ketchup, bavarois, jam en slagroom. EQu is een gepatenteerde, innovatieve productont dat zowel commercieel als maatschappelijk verantwoord (MVO) aantrekkelijk is. De hedendaagse natuurlijke mindset zorgt voor een positief gevoel bij gebruikers, want EQu maakt genieten van ijs en andere producten zo gezond mogelijk. Uiteraard met respect voor de ‘gelato artigianale tradities’, maar dan wel met de focus gericht op technische innovatie voor een puur, natuurlijk en gezonder eindproduct.


EQu de suikervervanger van de toekomst 


Voor meer informatie, neem contact op!

CONTACT
Share by: